Ετικέτες

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Γιαγιά, παππού ήρθε η σειρά σου!

Μια διαφορετική δράση σήμερα!!!

Υποδεχθήκαμε γιαγιάδες και παππούδες όσων μικρών μας μπορούσαν να έρθουν με αφορμή την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας!!

Ο καθένας τους είχε και κάτι να μας πει!!!

Η γιαγιά του Μηνά μας (γιαγιά Μαρία) ένα ποιηματάκι που της έλεγε ο παπούς της όταν ήταν μικρή, αλλά, και ο παππούς του Μηνά μας μίλησε για την αγάπη του στα εγγόνια του!

Ο παππούς της Μαρίλιας (παππούς Γιώργος)  μια ιστορία με το ελάφι και το λιοντάρι με ηθικό δίδαγμα να φροντίζουμε και ν΄αγαπάμε τον εαυτό μας!


Η γιαγιά του Νίκου (γιαγιά Νίτσα) μας έδειξε φωτογραφία του δικού της παιδιού, του μπαμπά του Νίκου και μας έφερε κουλουράκια και την συνταγή γραμμένη! Ήρθε και ο παππούς του Νίκου και μας εξήγησε κι κείνος για τα παλιά παιχνίδια!

Η γιαγιά του Διογένη (γιαγιά Μάιρα) μας μίλησε για τον καιρό που ήταν στον Οδιγισμό, μας έδειξε την ζώνη που φορούσε και τα αστέρια που κέρδισε..Μας έδειξε φωτογραφία απο τότε...Σε κύκλο μας κάλεσε να την ακολουθήσουμε με κινήσεις σε τραγουδάκι ρυθμικό!

Η γιαγιά της Γεωργίας (γιαγιά Γεωργία) μας μίλησε για την αγάπη που έχει σε όλα της τα εγγόνια και πώς περνάει μαζί τους!


H γιαγιά της Μυρτούς μας μίλησε κι αυτή για τα παιχνίδια που έπαιζαν παλιότερα και την αγάπη της για όλα τα παιδιά!

Η γιαγιά του Νικόλα (γιαγιά Αλίνα) μας μίλησε για την αγάπη που χει στον Νικόλα και την αδερφή του και μάλιστα "βγήκανε" συμμαθήτριες απο το νηπιαγωγείο με την γιαγιά του Μηνά!!Έκπληξη κι αυτή!
Μας κέρασε πίτσα απο αυθεντική ιταλική συνταγή!

Η γιαγιά του Κων/νου (γιαγιά Μαρία) μας μίλησε για τα εγγόνια της , πώς περνάει μαζί τους, μας έδειξε καδράκια που φιλοτεχνεί η ίδια και μας κέρασε μαφινς!
 


Η προγιαγιά της Ειρήνης (γιαγιά Στέλλα) μας είπε πόσα πράγματα δεν είχε παλιά και πως όταν τα αναλογιζότανε ένιωθε σαν βασίλισσα, ΑΛΛΑ, τελικά..νιώθει βασίλισσα για άλλο λόγο..επειδή έχει τα εγγόνια της και τα παιδιά της!!!
Μας συγκίνησε! Μας κρατούσε γλαστράκι και κουλουράκια!

Μεταξύ των παιχνιδιών που μας ανέφεραν οι επισκέπτες ήταν το τσέρκουλο, το θρομίλι, το ντελίς, το κουτσό, το σχοινάκι και τα πεντόβολα.

Εμείς τραγουδήσαμε το τραγουδάκι "Γειά στα χέρια σου, γιαγιά!" και το "Ο παππούς" και χειροκροτήσαμε έναν-έναν!

Στο τέλος, τους δώσαμε ευχαριστήρια-μετάλλια και βγήκαμε αναμνηστικές φωτογραφίες!


Και δωράκι απο το κάθε παιδί στη δική του γιαγιά/παππού μια κάρτα με κούπα τσάι "ένα τσάι ΄για να σε φροντίζω κι γω" με ζωγραφιά και ευχές μέσα! 

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε !!!!

1 σχόλιο: